PR // Interview s Tomem Smallem a Emphonicem

Po úspěšném prvním vydáním klubovky Dnb Lounge vás ve čtvrtek 26. prosince čeká další díl. Pokračování Dnb Lounge přináší rovnou dva hlavní hosty. Oba dva jsou známí čeští producenti, prvním je Tom Small, který za svou poměrně krátkou kariéru vydal své releasy na světoznámých labelech jako jsou například Dispatch nebo IM:ltd. Druhým je Emphonic známý z labelů Nu Venture rec., DNC rec. nebo BioBull rec.


23. 12. 2013, publikoval M4Y4

Text: Neighbour z Parallel Activity

Jak se máš a na čem zrovna děláš?

Tom Small: Ahoj, celkem to jde, díky. Zrovna spíše makám na věcech do školy, ale co se týče hudby, tak pracuji na EP pro Dust Audio, kde vyšli např. pecky od Fre4knc nebo Minor Rain. Samozřejmě pracuji také na nějakých věcech pro Dispatch. :)

Emphonic: Zrovna jsem se vrátil z Belgie zpět do Prahy, takže se znova zabydluju, dávám do kupy studio a hlavně hledám práci. Co se týče muziky tak mě poslední dobou baví experimentovat s pomalejším tempem a nahrávat nejrůznější ruchy, údery, nástroje, nebo třeba moji rozvrzanou židli. 

Co tě k produkci přivedlo a co bylo zlomem v tvé producentské kariéře?

Tom Small: Ještě na základce jsme spolu s kamarádem zkoušeli míchat hudbu na PC. Mě to tehdy nějak moc neuspokojovalo, tak jsem zkusil vytvářet vlastní zvuky. Ale co mě donutilo se do toho opravdu ponořit byl moment, asi o tři roky později, kdy jsem slyšel pecku od Alixe Pereze ,,1984“ a poté celé album, které mě naprosto uchvátilo.

Emphonic: To bylo na střední škole, zamiloval jsem se do „dramnbejzu“ a vlastně nic jinýho ani neposlouchal, u kamaráda sem pak viděl Reason a bylo vymalováno. Zlom byl pak producent Frenzy, kterej mi přinesl Cubase a od tý doby mi tenhle koníček zkonzumoval řádný množství času i peněz. Ale každá koruna i sekunda stála rozhodně za to!

Jak jsi se dostal k svému prvnímu releasu a na jakém labelu to bylo?

Tom Small: Můj první release? To byl pro mě docela šok. Poté co jsem se zúčastnil soutěže YoungBLOOD, jsem si řekl, že bych mohl zkusit oslovit některý z českých labelů. Prohledával jsem net, a narazil na label Deafmuted Recs., který má Psyek. Napsal jsem mu a poslal pár věcí. Je mu se líbil track ,,Paralyzing Ways“, který byl posléze součástí kompilace ,,Depthblinded 3“. Co vám budu povídat, skákal jsem 3 metry vysoko :).

Emphonic: Vlastně za to vděčím Freakoxovi. Tuším, že Bóďovi (Biodan) ukázal můj track, mu se to líbilo a za měsíc byl už na beatportu přes VodkaRedBull rec. (dnes BioBull rec.) Link k poslechu zde. V tu dobu (rok 2008) mi vyšel i další track na kompilaci pro drumandbass.cz.

Na jaké další tituly se můžeme od tebe těšit?

Tom Small: Jak už jsem předeslal, určitě se můžete těšit na EP pro Dust Audio. Také na některé věci, které vyjdou na IM:Ltd nebo Broken Audio. A doufejme, že i něco na Dispatch Recs. :)

Emphonic: Sám nevím, mám toho rozděláno spousty a nebaví mě moc dokončovat, vždycky radši otevřu novej projekt. Nicméně mám radost například z remixu pro Black Sun Empire a Noisia. Určitě „čekujte“ můj soundcloud je tam spousty free realeasů a žádný tří minutový ukázky jak je to poslední dobou zvykem.

Co ty a kolaborace?

Tom Small: Jsem pro. V minulosti jsem už udělal pár věcí se Slánským A-Crayem a také s MC, který si říká Kryptomedic. Nesmím zapomenout na můj největší úspěch a to je spolupráce s belgickými Bredren, která vyšla na Dispatch Recs. na kompilačce ,,Transit 2“ .

Emphonic: Nebráním se ničemu. Prozatím nejvíc dělám se svou slečnou, která je momentálně moje dvorní zpěvačka, kritička i sladká múza. J

Na jakém mejdanu jsi zažil nejlepší hraní a čím to bylo?

Tom Small: Hodně vzpomínám na mejdan s Foreign Conceptem v Pražském Crossu. Byla parádní atmosféra, lidi vyhecovaní, byla tam skutečně ohromná energie. 

Emphonic: Dva roky do zadu v Roxy, hráli jsme s Errorem po Koogim, bylo to pár dní před Silvestrem. Začínali jsme po půlnoci a vydrželi až do rána, Roxy byla narvaná, atmoška by se dala krájet a celý to dokresloval MC PapaRasty. Prostě nezapomenutelný hraní. V zahraničí to pak bylo v Barceloně, jméno klubu si už nepamatuju, ale vypadalo to jako nějaká stará nepoužívaná továrna, takový industriální prostory mě baví.

Na co se od tebe můžeme na Dnb Lounge těšit?

Tom Small: Určitě se můžete těšit na nějaké dubplaty nejen z mojí dílny. Nebudu střízlivý a nebudu vás šetřit. :D

Emphonic: Nechte se překvapit!

Díky za interview!

Facebook událost.

publikoval M4Y4